Koffie met duurzaamheidscertificaat

Een eerlijke prijs en zorg voor het milieu

 

Miljoenen boerengezinnen wereldwijd bestaan van de teelt en oogst van koffie. Wij vinden het belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen, kunnen werken onder goede omstandigheden en hun kinderen onderwijs kunnen geven.

Ook goed omgaan met het milieu en de leefomgeving telt voor ons zwaar. Daarom kopen wij zo rechtstreeks mogelijk in, dan weten we precies waar het geld terecht komt.


Max Havelaar, Rainforest, EKO, UTZ

Het aandeel van ‘duurzame koffie’ neemt in Nederland gestaag toe. Steeds vaker kiezen organisaties in het kader van hun MVO-beleid voor fairtrade en biologische koffie. 

Unlimited Coffee Company zorgt dat u als groothandel of vending supplier aan die toenemende vraag kunt voldoen. U hebt bij ons de keuze uit 4 keurmerken: Max Havelaar (Fairtrade), Rainforest, EKO (biologische koffie) en UTZ.

Rainforest

Rainforest staat voor ecologische verantwoorde teelt, onder meer ter bescherming van het regenwoud. Daarnaast zet Rainforest zich in voor een eerlijke prijs voor de telers (wereldmarktprijs plus een onderhandelbare premie), goede arbeidsomstandigheden en een veilige leefomgeving voor koffieboeren en hun families.

Eko

EKO-koffie is geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of chemische toevoegingen. Koffie met het EKO keurmerk is dan ook met grote zekerheid volledig biologisch geteeld.

UTZ

UTZ Certified legt de nadruk op productiviteitsverbetering en traceerbaarheid van koffie in de keten, onder andere  door middel van landbouwtechnische ondersteuning, aandacht  voor productkwaliteit en zorg voor mens en milieu. De criteria van het UTZ Certified gekwalificeerde koffie zijn min of meer overeenkomstig aan die van de Max Havelaar Fairtrade koffie.

Wilt u meer weter over koffie met duurzaamheidscertificaat?
Neem dan direct contact op voor meer informatie of een afspraak.